woensdag 4 juni 2014

Tips van Mei


Mei is voorbij en juni begint. Als ik aan juni denk, denk ik meteen aan zomervakantie. Het komt wel al dichterbij, de laatste maand nog even hard werken. Een nieuwe maand betekent ook dat weer de 10 beste tips van mei uit mijn scheurkalender met jullie deel.
Lees je mee?



weheartit

How to: vochtinbrengend
Ontpit en ontvel een avocado. Prak het vruchtvlees en meng er het sap van een citroen doorheen. Gebruik nu de avocadopit om het mengsel in ronddraaiende beweging in de huid te masseren. Laat vervolgens een paar minuten inwerken en spoel af met lauwwarm water.

Omarm je angst
'Angst is een slechte raadgever', luidt het gezegde. Toch kun je angst ook omzetten in iets positiefs. Giert de adrenaline door je lijf, zie dit dan als een flinke dosis extra energie die je zomaar cadeau krijgt. Vergelijk de kriebels in je buik met champagnebubbels, dan raak je door dit gevoel niet verlamd, maar brengt dit je juist tot grote hoogtes.

de perfecte kleuren voor jouw ogen
Blauwe ogen: experimenteer met paars, turkoois, bruin, grijs en zilver
Bruine ogen: zet ze in de spotlights met koper, beige, peach of groen
Groene ogen: laat ze knallen met aardse tinten zoals mosgroen en terracotta.
Maak je look af met een zwart ooglijntje van kohlpotlood of eyeliner. Dit laat je oogschaduw nog beter uitkomen.

Futloos haar
Futloos haar geef je weer een boost door lijnzaad. Voeg lijnzaadolie toe aan salades of strooi zaadjes door de yoghurt. De voedingsstoffen uit lijnzaad zorgen ervoor dat je haar gaat glanzen en dat het er weer gezond en mooi uitziet.


Ribbelnagels
Als je ribbels op je nagels hebt, kan het zijn dat je een tekort hebt aan zink. Er zijn goede supplementen verkrijgbaar die dit tekort aan kunnen vullen. Maar ook helpt het om oesters, amandelen, schelvis en eieren te eten. Wat je verder kunt doen is je nagels iedere dag polijsten om ze mooi glad en egaal te maken.

Mooie huid
De kenmerken van een gezonde, mooie huid is een natuurlijke glow. Ben je echter niet gezegend met een vlekkeloze, gladde huid, ga dan aan de slag met deze producten:
- goed voedende dagcrème, speciaal voor jouw huidtype. Aanbrengen op een gereinigde huid
- Een primer. Hiermee egaliseer je je huid en houd je vocht vast. Een goede basis voor foundation.
- Foundation of getinte dagcrème, Let bij aanschaf van een foundation erop dat deze niet te donker is. Check bij je kaaklijn of er geen 'rand' zichtbaar is.
- Loop met een concealer plekjes na die extra camouflage nodig hebben
- Poeder af met een minerale poeder of een hydraterende gezichtsspray.

No soap
Een fabeltje is dat je bij een vette huid grover geschut moet inzetten om deze te reinigen. Ook voor een huid dat meer talg produceert, geldt dat je deze op milde wijze moet reinigen. Vermijd daarom - dit geldt ook voor andere huidtypen- het bestanddeel SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES (Sodium laureth sulfate) in je beautyproduct. Dit is zeep die de huid zodanig uitdroogt dat het de natuurlijk barrièrefunctie schaadt. Wat zelfs tot eczeem kan leiden.

De basis
Iedereen kent de regel dat je altijd je make-up moet verwijderen voor het slapen gaan. Maar dat je voor het opbrengen van je make-up ook eerst een reiniger moet gebruiken, is minder bekend. Toch is een gereinigde huid heel belangrijk. Of je nu wel of niet van plan bent om je op te maken.
Foundation die is aangebracht op een vieze huid zal vlekkerig tonen. Dus ook al heb je 's avonds je gezicht schoongemaakt, dan toch de volgende dag restjes crème en talg verwijderen. Alleen zo houd je je huid fris en verzorgd.



Buikje?
Heb je last van een buikje, snoer je zelf dan niet in met een brede riem, dat vestigt juist de aandacht op de verkeerde plek. Draag corrigerend ondergoed en werk daarnaast met accessoires zoals kettingen en gekleurde oorbellen. Daarmee vestig je de aandacht op de bovenkant.

Schone slaapster
Heb je last van puistjes of andere onzuiverheden? Verschoon dan regelmatig je kussensloop. Omdat je er elke nacht met je gezicht op ligt, wordt je kussensloop sneller vies dan de rest van je beddengoed. Geen overbodige luxe dus dat je tussendoor van kussensloop wisselt.

Dat waren de tien beste tips van mei. Welke tip vind jij handig?



1 opmerking:

  1. Wat een mooie tips op een rij! En wat heb je een onwijs mooie blog, superleuk om te zien en te lezen! Liefs, Dagmar

    BeantwoordenVerwijderen